maandag 29 december 2008

Duitse arrogantie

De grootste automobieltoeleverancier Bosch voorspelt dat we zeker nog 20 jaar volop de verbrandingsmotor zullen gebruiken, aldus de directeur Bernd Bohr van Bosch.

Hij verwacht ook dat de verbrandingsmotoren nog zeker 18% zuiniger kunnen worden, natuurlijk met hun onderdelen. Ook vindt hij de aandacht voor elektromotoren overdreven, want hij vindt dat er nu al een bepaalde verwachting wordt gecreeerd bij de consument dat we spoedig allemaal met elektromotoren kunnen rijden.


Het mag duidelijk zijn dat Herr Bohr graag voor eigen parochie predikt en graag hun omzet voor de komende jaren wil veilig stellen.

Als laatste geeft Bernd Bohr nog aan dat er een nieuwe trend zal ontstaan voor goedkope kleine auto's die geen luxe hebben, maar puur de basisonderdelen zullen bevatten om van A naar B te komen.

In het artikel van auto-motor-und-sport.de is op te maken dat Bosch niet zeer aktief mee werkt aan het groener maken van de auto-industrie en ik kan me zelfs voorstellen dat ze deze ontwikkeling zelfs trachten te vertragen.

Geen opmerkingen: